Мистични свойства на камъните

Мистични свойства на камъните

Аквамаринът е камък на любовта, приятелството и справедливостта. Може да укроти бурното море и предпазва от бедствия.

Аметистът подпомага ясното виждане, усилва интуицията, връзката с божественото и здравия разум. Аметистът събира разделените сродни души и пази влюбените. Успокоява ума и отваря сърцето.

Ангелитът носи вътрешен мир и спокойствие. Заздравява връзката между човека и неговия ангел-пазител. Усилва телепатичните способности. Предпазва от негативни влияния.

Ахатът е камък на късмета и успеха. Дава сила на притежателя си. Подпомага постоянството, балансира енергията и носи спокойствие. Подобрява концентрацията, увереността и себеизразяването.

Зеленият авантюрин е камък на изобилието. Той успокоява, помага за освобождаване на негативните емоции, дава усещане за лекота и усилва лидерските качества.

Карнеолът дава кураж и мотивация. Носи осъзнатост, подпомага комуникацията и сътрудничеството. Съдейства на хората, които се чувстват плахо или неудобно да говорят публично, да действат пред другите, без да се влияят от това какво ще си помислят за тях. Карнеолът носи удовлетворение и щастие. Помага ни да вземем положителни житейски решения. Мотивира за успех в бизнеса и другите начинания. Засилва волята. Носи успех в любовта.

Нефритът е камък за любов и късмет. Носи на своя притежател смелост, мъдрост, справедливост, хармония и баланс. Зеленият нефрит подобрява паметта, спомага да се освободите от негативните мисли и енергия, предпазва от зло. 

Опалитът е камък на любовта, символ на женската мъдрост и енергия. Усилва интуитивните способности. Дава усещане за нежност и спокойствие. Помага да постигнете успехи в работата и целите, които сте си поставили.

Пренитът е камък на безусловната любов.

Родонитът носи спокойствие, засилва решителността и самочувствието. Носи усещане за благополучие.

Розовият кварц носи нежност, щастие, любов и хармония.

Сардониксът стимулира приключенския дух, подобрява самоконтрола и привлича успех в бизнеса.

Тигровото око носи успех в сделки и бизнес преговори. Привлича парите. Използвайте го за постигане на целите си!

Цитринът е камък на възстановяването и презареждането. Активира тимуса, стимулира сърдечната чакра, подобрява настроението, стимулира позитивната нагласа и носи късмет. Използва се за привличане на успех и финансово
изобилие.

Ясписът е камък за защита, здраве и късмет. Притежава лечебни качества. Предпазва от стрес, отрови, умора. Червеният яспис е символ на силата и волята.

*Публикацията е с информативен характер и не замества посещението при специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *