Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват електронния магазин https://venicrystal.com за покупка на стоки.

С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта https://venicrystal.com cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия.

Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП) със следния сайт  https://kzp.bg, както и с другите нормативни актове, действащи в Република България. Уведомяваме Ви, че от  09.01.2016г. започна да работи електронната платформа за онлайн решаване на потребителски спорове (платформа за ОРС) – нейният адрес е http://ec.europa.eu/consumers/odr/

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът https://venicrystal.com, който е собственост на „Ви Ем Ай Студио“ ЕООД и служи за виртуална платформа, за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът https://venicrystal.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ, за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

„Ви Ем Ай Студио“ ЕООД е еднолично дружество с ограничена отговорност, с ЕИК: 206372454,  със седалище / адрес за управление: София, ж.к. Овча купел 11, вх. А, ап.19;

адрес за кореспонденция: София, ж.к. Овча купел 11, вх. А, ап. 19;

тел. 0888 850881 и имейл адрес: v_vutova@hotmail.com .

https://venicrystal.com има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Стоката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на електронния магазин https://venicrystal.com е напълно свободно.

2.2. За да се пазарува в https://venicrystal.com на Потребителя са предоставени няколко възможности:

         – Чрез регистрация с имейл,парола,име,адрес и телефонен номер (с този метод можете да следите старите си поръчки)

         – Пазаруване като гост, след попълване на всички задължителни полета.

2.3. „Ви Ем Ай Студио“ ЕООД събира, обработва и ползва личните данни на своите потребители, с оглед нуждите на електронния магазин, като същевременно има задължението да опазва в тайна тези лични данни, да не ги използва за други цели, нито да ги предоставя на трети лица, с изключение на Продавачите в магазина.

Обработването на личните Ви данни, с цел маркетингови комуникации, e съгласие, предоставено ни лично от Вас (например чрез попълване на имейл формуляр на нашия сайт) или автоматично събиране на определени данни, когато използвате нашия уеб сайт, чрез използването на бисквитки. Ние не предоставяме на трети страни лични данни за рекламни цели.

2.4. В електронния магазин https://venicrystal.com за всеки продукт са посочени цена, основни характеристики и допълнителна информация, целяща подпомагането на информирания избор при покупката на продукта

2.5. Всички посочени на сайта цени са крайни, в български лева (BGN).

ДДС не се начислява.

2.6. На страницата до всеки продукт има бутон „Купи“. Натискането на този бутон записва избрания продукт във виртуална пазарска количка на Потребителя. Чрез натискане на бутон „Потребителска количка“ потребителят може да разглежда съдържанието на виртуалната пазарска количка, да добавя нови продукти или да премахва тези, които не желае. След натискане на бутон „Поръчай“ се появяват данните на клиента, данните за доставка и повторен преглед на виртуалната пазарска количка. Поръчката се активира чрез натискане на бутон „Потвърждаване на поръчката“.

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.2. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се замени с друга стока, поръчката може да бъде анулирана.

3.3. Поръчки в електронния магазин https://venicrystal.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.4 Работното време на консултантите на онлайн магазин https://venicrystal.com е:

от понеделник до събота – от 09:00 до 18:00 часа ; неделя от 10:00 до 17:00 часа.

3.5. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.6. Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл адрес – електронна поща: v_vutova@hotmail.com . За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: номера на направената поръчка, телефонния номер оставен в поръчката, двете си имена, с които е регистриран в сайта, имейл адреса (електронната поща), с който е регистриран в сайта, цената на поръчката.

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. Доставката на поръчана стока не се извършва в неделя и в официални празници.

4.1.1. Доставката на поръчана стока се извършва в срок от 1 – 3 работни дни. При липса на определен артикул, срокът на доставка може да се удължи, но Вие ще бъдете уведомени своевременно.

4.2. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен) или до офис на куриерска фирма Еконт.

4.3. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок или не отиде до посочения офис на избраната куриерска фирма да получи в срок стоката, ако е избрал тази опция, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

4.4. Цените за доставка са:

4.4.1. Доставка – 5.80 лв.

4.4.2. При поръчки над 100 лв. – безплатна доставка.

  1. ПЛАЩАНЕ

5.1. Плащането се извършва при доставка с наложен платеж чрез пощенски паричен превод (ППП), т.е. сумата по доставката се плаща на куриера или в офиса на куриерската фирма при получаване на пратката, в брой. С плащането договора за доставка на стоки се счита за изпълнен и от двете страни.

Актуалният Публичен регистър на оператори, лицензирани за извършване на услугите по чл. 39 от ЗПУ, можете да видите в страницата на Комисията за регулиране на съобщенията.

Доставката се извършва с куриерска фирма „Еконт Експрес“ ООД.

Не забравяйте да изискате и получите от куриера Разписка за пощенски паричен превод, която e фискална касова бележка и е документ за удостоверяване и осчетоводяване на плащането

5.2. Плащането може да се извърши и с дебитна/кредитна карта.

      6. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИЯ

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от получаване на стоката.

За да заяви връщане на стоката Потребителят трябва да уведоми Продавача по телефон 0888 850881 или по електронна поща v_vutova@hotmail.com .

6.2. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

6.3. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока в срок от 15 /петнадесет/ дни след връщането на стоката. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по т. 6.1, отказът от договора не произвежда действие.

6.4. В заявката за рекламация задължително трябва да присъства и лична банкова сметка на клиента – IBAN и BIC, на която да бъде възстановена заплатената сума за стоката, сумата по рекламация се възстановява само по банков път след получаване на върнатата стока !

Сума за транспортни разходи не се възстановява !

Транспортните разходи по връщане, замяна и/или рекламация на стоки по желание на Потребителя или извън долу изброените случаи се поема от Потребителя!

6.4. 1. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в следното:

– при транспортирането стоката е повредена;

– доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента;

– ако цената, която трябва да се плати не съответства на цената, на която е направена поръчката;

6.5. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или друг, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Консултантът на електронния магазин може да предложи замяната на артикула да е със съвсем друг артикул при изравняване на цените – или Потребителят доплаща, ако другият артикул е по-скъп, или се предлагат два артикула за същата цена, или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

7. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

7.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща и на мобилния си телефон брошури и/или известия от https://venicrystal.com , както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

7.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща и на мобилния си телефон по всяко време:

7.2.1. Чрез отговор на брошурата и/или известието с текст ОТПИШИ.

7.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

8. ОБРАТНА ВРЪЗКА

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл v_vutova@hotmail.com или чрез обаждане на телефонен номер 0888 850881.

9. АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ (АРС) 

Съгласно чл. 181а от ЗЗП и в съответствие с Регламент (ЕС) No. 524/2013, при невъзможност за директно решаване на спорове може да се използва интернет платформа за АРС решаване на потребителски спорове, която е достъпна на следния адрес: http://ec.europa.eu/consumers/odr.